Sørgelige sange

Sørgelige sange er rigtig populære, da det ofte gør sangene meget følsomme, hvilket er rigtig populært. Man føler, at man kommer til at kende kunstneren bag sangen bedre, og de kunstnere, som er gode til at lave sørgelige sange, kan ofte fortælle nogle af de allermest rørende historier.

Mine sørgelige sange

Som guitarist og sanger laver jeg også sørgelige sange, og synes, at de sørgelige sange har noget helt specielt at byde på, fordi der hurtigt kommer så mange stærke følelser ind i sangen. Jeg har både lavet sørgelige sange på guitar og på klaver, og synes begge instrumenterne fungerer rigtig godt, når man skal formidle teksten i sørgelige sange sammen med et instrument.

Da mange af mine sange er sørgelige sange, bliver de også ret personlige, hvor jeg fortæller om historier/følelser fra mit eget liv.

Sørgelige sange om kærlighed

Nok det mest populære emne, inden for sørgelige sange, er kærlighed, og der er lavet tusindevis af sørgelige sange, der omhandler kærlighed. Disse sørgelige sange kan omhandle alle former for kærlighed, men “kæreste-kærlighed” er uden tvivl det mest populære valg, når der skal skrives sørgelige sange.

Eksempler på danske sørgelige sange om kærlighed:

Eksempler på udenlandske sørgelige sange om kærlighed:

Sørgelige sange om tabet af nære bekendte

Når man synger om tabet af en, som man havde kært, bliver det altid rigtig personlige sange. Det kan f.eks. være et familiemedlem, en ven, en kollega eller en bekendt. Mange kunstnere bruger det som en måde, hvorpå de kan bearbejde sorgen over at have mistet vedkommende.

Trods vi godt kan lide, når sange bliver personlige, kan det også blive for meget. Hvis man f.eks. synger om tabet af et nært familiemedlem, bliver det hurtigt virkelig personligt, og det kræver en meget bestemt fremførelse, hvis det skal fungerer.

Eksempler på udenlandske sørgelige sange om tab:

Kunstnere der bl.a. er kendt for at lave sørgelige sange

Der er som sagt mange kunstnere, der laver sørgelige sange, og hvis jeg skulle nævne alle sammen ville listen blive kilometer lang, så jeg har blot valgt nogle kunstnere, som er rigtig gode til at formidle sørgelige sange. Så hvis du kan lide at høre sørgelige sange, synes jeg du skal prøve at give disse kustnere et lyt. Her er både danske og engelske kunstnere, der laver sørgelige sange, hvilket så gør at der både er danske sørgelige sange og udenlanske sørgelige sange.

Hvordan skriver man sørgelige sange?

Her kommer mit bud på, hvordan man kommer i gang, hvis man gerne vil skrive sørgelige sange. Man skal til at starte med finde ud af, hvad man gerne vil skrive om. Er det kærlighed, tabet af nogen, venskab eller en følelse (ensomhed, fortvivlet etc.). Når man har fundet ud af det, skal man finde nogle oplevelser, som man selv har haft, der skal danne grundlag for de sørgelige sange. Det kan f.eks. være en kæreste man har mistet, et familiemedlem der er gået bort eller en periode af sit liv, hvor man følte sig trist.

Dernæst kommer skrivefasen, hvor mange gør det forskelligt, men hvis man starter med i stikordsform at beskrive de ting, der flyver gennem hovedet på en, når man tænker på situationen. Så har man en masse god tekst, som kan bruges i sørgelige sange, som man derefter prøve at koble sammen og gøre til en komplet historie/fortælling.

Orv, husk lige at følge mig på Facebook :-)