Musikstreaming

Streaming af musik bliver mere og mere populært, og især når vi er inde for musikken. Her tilyder mange services, at man, for et månedligt beløb, høre næsten al musik i verden. Så har man musikken, lige meget hvor i verden man befinder sig.

Musikstreaming

Spotify – nok den mest populære streamingtjeneste

Når vi snakker musikstreaming, kan vi ikke komme uden om Spotify, der nok er den aller største spiller på markedet inden for musikstreaming. Spotify tilbyder streaming af mange millioner numre, for et månedligt beløb.

Spotify er samtidig et socialt netværk, hvor man kan følge med i hvad ens venner, familie eller sågar idoler lytter til. Man kan også følge med i, hvornår ens favorikunstnere afholder koncerter og meget mere.

På streamingtjenesten Spotify kan man også dele sine playlister med vennerne, så man i fællesskab kan lave og bruge gode playlister. Dette bliver rigtig ofte brugt i forbindelse med fester, hvor alle så kan bidrage til aftenens playliste.

Min musik kan selvfølgelig streames

Al den musik som jeg har udgivet, er selvfølgelig tilgængelig, så det kan streames. Dette har jeg gjort, så musikken er tilgængelig for dig, hvis du vil høre det. Jeg har valgt at udgive den på alle de største musikstreamingtjenester, der bliver brugt mest i verdenen.

Min musik er bl.a. udgivet på tjenester som Spotify, iTunes, Rdio, WiMP, Amazon og Deezer, som enten tilbyder musikstreaming eller køb/download af numrene. Så du kan bare vælge den tjeneste, hvor du plejer at høre din musik, og se, om du ikke kan finde min msuik der.

Fordelene ved musikstreaming

Der er mange store fordele ved at streame musik. Hvis man før i tiden købte en CD, skulle man have alle numrene fra CD’en, selv man f.eks. kun kunne lide halvdelen af dem. Dette slipper man for, når man streamer musik, da man blot kan plukke de numre man kan lide, fra lige så mange forskellige album som man ønsker.

Man kan også meget nemmere opdage en masse ny musik, da det ikke koster noget at smuglytte til en masse musik. Så kan man roligt gå på opdagelse i de mange millioner numre, som streamingtjenesterne tilbyder.

Du slipper også for at bruge en masse diskplads på din computer, og du har millioner af musiknumre på din computer, uden det fylder det mindste.

Der ligger også en stor fordel i, at du har musikken på alle din enheder, når du streamer den. Hvad end du er på hjemmecomputeren, arbejdscomputeren, skolecomputeren eller på farten med din mobil/tablet, har du al din musik med, og alle de samme playlister.

Ulemper ved musikstreaming

Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved musikstreaming, og her er den mest åbenlyse ulempe nok, at du aldrig kommer til at eje musikken. Hvis du køber musik (enten fysisk eller på computeren), ejer du musikken, og du vil have den for evigt. Hvis du streamer musikken, bliver du afhængig af muikstreamingtjenesten, for hvis du siger den op, mister du al din musik.

En anden ulempe ved musikstreaming er også, at ikke alle kunstnere har valgt at være på disse tjenester. Du vil derfor kunne opleve, at du ikke kan finde al den musik, du gerne vil høre, når du søger gennem en musikstreamingtjeneste.

Gratis musikstreaming (streaming af musik)

Hvis du gerne vil streame musik gratis, kan dette ske i begrænset omfang vha. nogle af de større musiktjenester. Hvis man ikke betaler, vil man ofte opleve reklamer og evt. begrænset antal timers musik om måneden. Det er selvfølgelig ikke så fedt, hvis man skal blive afbrudt af reklamer hele tiden, og slet ikke hvis man lige pludselig ikke kan høre mere musik, hvorfor de fleste vælger at betale for musikstreaming.

Dog kan du streame al min musik helt gratis. Du kan høre det lige præcis det antal gange, du ønsker, og der kommer ingen reklamer. Du kan blot klikke på musik i topmenuen, og du vil få en oversigt over alt det, som jeg har udgivet til musikstreaming gennem min tid som musiker.