Musikdownload

Musikdownload betyder egentlig blot, at man downloader musik, så man f.eks. har den på sin computer, mobiltelefon eller tablet. Så downloader man musiknummeret ned, mens man er på nettet, hvorefter man har nummeret, og kan afspille det uden at være på nettet.

Musikdownload

Lovlig musikdownload

Når man taler lovlig musikdownload, er det ofte musik, som man har købt rettigheden til, og man så kan downloade ned på sin enhed. Der er næsten altid opretshavere til musik, som man kan finde og downloade, og disse skal selvfølgelig have nogle penge, når du henter deres musik. Derfor offentliggører mange musikere deres musik på tjeneser, som tilbyder musikdownload. Musikdownload hvor man selvfølgelig downloader musikken på lovlige præmisser.

Der er også nogle kunstnere, som ligger deres musik op frit tilgængeligt, så man kan downloade det helt gratis - hvor det stadig er lovligt.

Ulovlig musikdownload

Ulovlig musikdownload er et udtryk for musikdownload, hvor man ikke har rettigheden til det musik, som man henter. Dette har været rigtig populært, da det ikke kostede noget, og var rigtig nemt - mange overså dog lige det faktum, at det er ulovligt, og at det kan kategoriseres sammen med alment tyveri.

Når man downloadede ulovligt musik, var det ofte gennem et downloadprogram, hvor man hentede og delte sin musik - og mange andre typer filer. Her kan nævnes downloadprogrammer som Napster, Kazaa, LimeWire, eDunkey og eMule.

I nyere tid er der dog kommet en lang række gode alternativer til ulovlig musikdownload, hvor man kan få sin yndlingsmusik til en fornuftig pris. Meget af den tidligere ulovlige musikdownload skyldtes nok også, at mange af alternativerne havde nogle ulemper - som f.eks. at man kun kunne høre sit købte nummer på et begrænset antal enheder.

Musikdownload - hvor henne?

Der findes rigtig mange tjenester, hvor man kan benytte musikdownload. Dette kan f.eks. være musikdownload-tjenester som iTunes, CDON og Gucca. Alle disse tjenester tilbyder musikdownload, og det er tjenester, som du kan besøge, hvis du skal have noget nyt musik ned på den digitale computerhylde.

Der findes mange flere services, som jeg kunne nævne, hvor der tilbydes musikdownload, og sikkert også en masse som jeg ikke kender. De fleste af disse services minder meget om hinanden, hvor man kan købe enkelte numre, hvis man ønsker det, eller købe et komplet album. Der er ofte nogle penge at spare, hvis man køber hele albummet samlet, fremfor hvis man køber alle numrene enkeltvis.

Fordelene ved musikdownload

Der findes mange fordele ved musikdownload, hvilket også er grunden til, at det er så populært for musiklyttere i hele verden. Fordelene ved musikdownload er blandt andet:

  • Du kommer til at eje musikken, og har den for evig tid
  • Du kan høre musikken ude at være på internettet
  • Du behøves kun at downloade lige netop de numre, som du vil høre
  • Du får nemt ved at ligge musikken ned på andre medier - som f.eks. CD’er, mobiltelefoner eller MP3-afspillere

Kan min musik downloades?

Ja, selvfølgelig er min musik også tilgængeligt som musikdownload. Alle de udgivelser som jeg har lavet, er selvfølgelig udgivet på de største musikdownload-tjenester, så du kan få min musik lige det sted, hvor du normalt plejer at finde den musik, som du aller bedst kan lide. Når jeg udgiver min musik, sørger jeg altid for, at det er tilgængelgit på de steder, hvor de fleste downloader deres musik.

Husk at tage backup af dine musikdownloads

Hvis du har downloadet en masse musik, som du har betalt for, er det rigtig vigtigt, at du husker at tage backup. Det er nemlig rigtig ærgerligt, hvis ens computer går i stykker, og man så mister alle sine dyrt indkøbte musiknumre. Det er nemlig ikke alle steder, der tilbyder, at man kan gendownloade musikken, hvis man har mistet den, så det er op til en selv at huske og tage backup.