Guitarsange

Guitaren er nok det mest populære instrument, og derfor popper der nye guitarsange op nærmest dagligt. Disse guitarsange er selvfølgelig populære blandt guitarister, men også for folk, der ikke har et specielt forhold til guitar eller guitarsange.

Guitarsange

Hvad er guitarsange?

Som navnet ret klart antyder, er guitarsange sange, hvor der indgår guitar. Der indgår gerne også nogle andre elementer, så det bliver til et komplet nummer - dette kan ofte være instrumenter som vokal, trommer, bas eller klaver, der er med i guitarsange.

Guitarsange på akkustisk guitar

En akkustisk guitar er en guitar, der kan spille uden en forstærker, og disse bruges rigtig tit i guitarsange. Guitarsange på akkustisk guitar giver ofte en stille afslappet lyd, og det bliver ofte til nogle rigtig rytmiske sange. En af de fede ting ved guitarsange på akkustisk guitar er, at man kan tage guitaren med ud i det fri, hvor man også kan spille sine guitarsange. Dette har gjort guitarsange på akkustisk guitar rigtig populært i mange sammenhænge.

Genrene hvor man oftest ser guitarsange på akkustisk guitar er pop og singer-songwriter, da dette også er de mere rolige genre, og som nævnt før, er guitarsange på akkustisk guitar oftest de lidt mere stille sange.

Kunstnere/bands der er kendt for guitarsange på akkustisk guitar:

 • Mads Langer
 • Adam Cohen
 • Ed Sheeran
 • Rasmus Nøhr
 • Amos Lee
 • Brett Dennen
 • Jack Johnson

Guitarsange på elektrisk guitar

En elektrisk guitar er en guitar, hvor der skal bruges en forstærker til at lave lyden. Guitarsange på en elektrisk guitar er sange, hvor der er lidt mere gang i den og lidt mere volume. Den elektrisk guitar giver en meget gennemtrængende lyd, og er god til at skabe mange forskellige lydbilleder, hvilket gør guitarsange på elektrisk guitar meget varierende.

Genrene hvor man oftest ser guitarsange på elektrisk guitar er rock, heavy og metal, da disse genre er dem, der er mest gang i, hvilket passer rigtig godt til lyden af den elektriske guitar.

Kunstnere/bands der er kendt for guitarsange på elektrisk guitar:

 • John Mayer
 • Jimi Hendrix
 • Slash
 • DAD
 • Metallica
 • ACDC
 • B.B. King

Laver jeg guitarsange?

Ja, det gør jeg, da mit primære instrument er guitar, laver jeg næsten udelukkende guitarsange. Jeg synes, der er noget fremragende ved guitarsange, da det på en og samme tid, er en simpel måde at lave sange, men også en meget svær måde at lave noget unikt på. Jeg forsøger at tilføre noget unikt i alle mine guitarsange, og jeg lægger meget arbejde i alle mine guitarsange.

Jeg har spillet guitar i en del år, og begyndte ret tidligt i mine guitarår at skrive min egne guitarsange. Jeg har altid godt kunne lide at skrive tekster, og at kunne sætte en melodi på og gøre det til en en komplet guitarsang, er utrolig spændende.

Guitarsange på dansk

Som på alle andre sprog, er det også meget populært at lave guitarsange på dansk. Vi ser rigtig mange danske kunstnere, der forsøger sig med en musikalsk karriere ved at spille guitar og synge til. Det har desværre også gjort, at rigtig mange guitarister minder om hinanden, da mange af dem har de samme idoler. Dette betyder selvfølgelig ikke at de guitarsange, som de får lavet, er dårlige, men blot at de færreste får den opmærksomhed, de havde håbet på, da der er så mange om buddet.

Guitarsange på engelsk

Engelsk er det sprog, hvor der bliver lavet allermest musik, da det nærmest er hele verden, der laver musik på engelsk. Sådan er det også med guitarsange, der bliver lavet i millionvis af på engelsk - både af englændere/amerikanere, men bestemt også af folk fra resten af verden. Det gode ved guitarsange på engelsk er, at de kan nå ud til hele verden, da man synger i et sprog, som næsten hele verden kan forstå.