Dansk musik

Musik fremført på dansk har altid været meget populært i Danmark, og dette selvfølgelig med god grund. Når der bliver sunget på vores eget modersmål, har vi ofte nemmere ved at forstå meningen i sangen, og dermed blive mere knyttet til sangen. Det bliver ofte også lidt mere nært, når der synges på dansk, da vi ofte kommer til at distansere os lidt, når vi går over i et andet sprog.

Dansk musik

Laver jeg dansk musik?

Ja, jeg har lavet musik på dansk, og ville faktisk gerne gøre det i større stil. Jeg har indspillet et par numre på dansk, som kan høres ved at klikke her. De sange jeg skriver / spiller på dansk bliver ofte ret personlige.

Det er dog ikke i den danske musik, at jeg føler mig mest hjemme, når jeg skal skrive sangtekster. Hvorfor ved jeg faktisk ikke helt, men jeg har ikke det samme skrive-flow, når jeg laver dansk musik, som jeg har når jeg laver f.eks. engelsk musik.

Hvem er populære danske musikere?

Det findes rigtig mange populære danske musikere. Både nogle der laver deres musik på dansk (altså dansk musik) og så danskere der laver musik på et andet sprog (oftest engelsk). De kunstnere der laver musikken på dansk “begrænser” sig mest til det danske marked, da andre lande ikke vil kunne forstå teksten. Man kan dog godt risikere, at nordmænd og svenskere vil kunne forstå teksten, og derfor bliver de også til en del af målgruppen.

Danske musikere der laver dansk musik:

Af de mest populære musikere, der laver dansk musik, kan nævnes:

 • Burhan G
 • Medina
 • Nik & Jay
 • Kim Larsen
 • C.V. Jørgensen
 • Søren Huss
 • NOAH
 • Rasmus Seebach

Danske musikere der laver udenlandsk musik:

Af de mest populære musikere, der laver udenlandsk musik, kan nævnes:

 • Mads Langer
 • Sort sol
 • Kashmir
 • Tim Christensen
 • Infernal
 • Duné
 • Volbeat

Det danske sprog

Når man skal lave dansk musik, skal man selvfølgelig beskæftige sig med det danske sprog. Trods man er indfødt dansker, vil man opleve, at man lige skal tænke en ekstra gang, når man vil finde nogle nye sjove måder at beskrive en ting på.

Det danske sprog har et ret lille ordforråd, hvis man kigger på det i forhold til det engelske. Der findes altså ikke særlig mange forskellige ord for samme ting, som der gør på engelsk. Dette kan godt gøre det en smule svært, når man skal bygge sætninger og rim.

Fordelen ved det danske sprog for danske musikere, er selvfølgelig, at man ikke skal bekymre sig om accent mv., da man er født ind i sproget.

Rent sangmæssigt er det danske sprog også meget anderledes fra mange andre, da vi danskere ikke “synger” lige så meget på ordet i dagligdagen, hvilket gør de danske sprog lidt mere staccato at høre på. Det egner sig selvfølgelig rigtig godt til nogle genre, og andre genre egner det sig mindre godt til.

Gratis dansk musik

Det meste musik koster penge, og det er vi ved at være van til. Enten kan man vælge at tilkøbe en streamingtjeneste, købe numrene online eller købe fysiske CD’er. Der er dog noget musik, som man kan få lov til at høre helt gratis. Her er mit danske musik noget af det, som du kan få lov til at høre helt gratis.

Al min danske musik er tilgængelig her på min hjemmeside, hvis du vælger menupunktet “Musik” oppe i toppen, kan du finde al det musik, jeg har udgivet gennem tiden - og her i blandt findes der også nogle enkelte danske musiknumre.

Dansk musik på guitar

De meste af mit danske musik bliver spillet på guitar, og jeg synes en akkustisk setting fungere rigtig godt, når man laver dansk musik. De helt stille melodier med noget stille sang henover, der mest af alt minder om historiefortælling, giver et udtryk, som jeg rigtig godt kan lide. Dette arbejder jeg rigtig meget med, når jeg laver guitarnumre på dansk.

Dansk musik på klaver

Trods min begrænsede erfaring på klaver har jeg valgt at lave et klavernummer, der er på Dansk. Igen her arbejder jeg med de helt stille melodilinjer, der kan underbygge historien. Klaveret minder meget om guitaren i dens udtryk, hvilket også var grundet til, at jeg ville lære at spille klaver.